Heb jij binnenkort die o zo spannende (eerste) date met een diner bij kaarslicht waarbij je er geweldig uit wilt zien? Vergeet dan niet om je make-up af te stemmen op deze situatie. Het effect van je make-up is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid licht in de ruimte. En tijdens zo’n date wil je er uiteraard alles aan hebben gedaan om er sexy en stralend uit te zien!

Op zo’n moment is het natuurlijk geweldig als je met je fonkelende ogen, glanzende huid, onweerstaanbare blik en kusbare lippen je date overdondert met je aanwezigheid. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik de onderstaande tips samengesteld om met make-up dé look te creëren voor een diner bij kaarslicht.

Tip 1: Maak gebruik van een lichte foundation

Zorg er bij het kiezen van de foundation voor dat je een foundation neemt die één tot twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Juist bij kaarslicht komt een te donkere foundation erg zwaar en somber over.

Zorg er ook voor dat de foundation licht dekkend en zacht glanzend is om een matte en donkere look te voorkomen. Kaarslicht biedt nou eenmaal niet dusdanig veel licht en het is daarbij belangrijk dat je niet wegvalt in de romantische sfeer.

Tip 2: Gebruik geen donkere blush

Bij het kiezen van de juiste blush is het belangrijk om wederom een lichte en luchtige keuze te maken. Daarbij kun je spelen met lichtreflecties op de wangen door het gebruik van een zacht glanzende blush.

Gebruik geen bronzing powder als het niet nodig is. Een bronzing powder is vaak te donker in een omgeving die voornamelijk door kaarslicht wordt belicht.

Tip 3: ‘Go wild’ met je wenkbrauwen

Een minder verlichte omgeving is de ideale situatie om wat extremere make-up te gebruiken bij de wenkbrauwen. Omdat kaarslicht veel verdoezelt is dit de kans om de vorm en kleur van je wenkbrauwen eens goed te accentueren.

Tip 4: Tijd voor de camouflage stick

Een perfecte en gladde huid brengt de schoonheid in je gezicht naar voren brengt. Dankzij de onderbelichte situatie kun je gerust met de camouflage stick imperfecties en oneffenheden van de huid wegwerken.

Wanneer je dit doet nadat je de basis hebt aangebracht zodat de camouflage niet wegvalt. Wees er wel alert op dat je niet teveel product gebruikt om de ogen omdat het alsnog kan opvallen.

Tip 5: Benadruk shapes en contouren

Ondanks dat een ruimte met minimale belichting van kaarslicht voor schaduw op het gezicht zorgt kun je de contouren van je gezicht lichter maken op het voorhoofd, neus en de kin. Doe dit met behulp van een fijne en matte poeder. Je kunt eventueel je jukbeenderen accentueren met lichte producten. Brengt dit wel zacht aan zodat het niet gaat overheersen.

Tip 6: Gebruik zwarte eyeliner

Om te zorgen dat je date kan verdrinken in jouw ogen, breng je zwarte eyeliner aan om de vorm en look van je ogen te benadrukken. Maak het echter niet te gek en breng de eyeliner aan tussen de wimpers en niet erboven en eronder.

Tip 7: Zorg voor sprankelende ogen

Laat je ogen sprankelen door het aanbrengen van oogschaduw met licht reflecterende effecten. Gebruik hierbij een lichte oogschaduw met een metallic effect en zachte kleuren. Voor een diner bij kaarslicht maak je het beste gebruik van natuurlijke kleuren zoals bruin en grijs in plaats van harde kleuren zoals blauw en groen.

Breng daarnaast een lichtpunt aan bij de binnenste ooghoeken met een lichte oogschaduw voor dat extra beetje sprankel van je ogen.

Tip 8: Gebruik mascara

Mascara benadrukt de uitdrukking van je ogen enorm en is daarom onmisbaar bij het voorbereiden op een diner met kaarslicht. Breng de mascara geleidelijk aan en zorg er gebruik hierbij een mascara met verlengend effect. Zorg er voor dat je een goede borstel gebruikt die spinnetjes in de wimpers voorkomen.

Ook kun je ‘permanente’ mascara laten aanbrengen bij een schoonheidssalon zodat je hier in ieder geval geen omkijken naar hebt.

Tip 9: Benadruk je lippen

Breng een glanzende lippenstift of lipgloss aan op je lippen om deze te laten glanzen bij kaarslicht. Gebruik hiervoor een natuurlijk maar hoogglanzend product die goed bij de rest van de aangebracht make-up past.

Dit zijn een aantal tips die je op weg helpen bij het verzorgen van je eigen make-up voor een romantische date bij kaarslicht. Succes en veel plezier op jou date!